3 ting, du kan gøre for at forhindre smittespredning

Covid-19 har ændret mange ting, men den har i særdeleshed ændret den måde, vi køber ind på. Vi skal holde afstand, vi skal huske at spritte af, og vi skal respektere de specifikke begrænsninger, som hver butik har. Og det er dig som butiksejer, der har ansvaret for, at din butik lever op til de restriktioner, der er fremsat af myndighederne.

Vi giver dig her 3 tiltag, som du kan benytte i din forretning for at forhindre og dæmpe smittespredning.

Tilbyd komplet rensning med mobil håndvask

Du kender den sikkert fra de store kæder og butikker. Her benyttes nemlig ofte en såkaldt mobil håndvask, som faktisk er meget mere end bare en håndvask. Det er en rengøringsstation med plads til både håndsprit og andre effekter.

Men det er faktisk ikke det bedste af det hele. Med en god mobil håndvask slipper brugeren for at sætte hænderne på armaturet og håndvasken, fordi den skal reagere kontaktløst. Dine ansatte og kunder kan altså få lov til at få vasket hænder og sprittet af uden at skulle røre ved noget som helst – og det er en stor fordel.

God skiltning i butikken

Det kræver en ekstraordinær indsats at påvirke vores sædvanlige handelsvaner, og derfor skal der også noget ekstra udstyr i brug, når du vil påvirke den ændring hos dine besøgende. Med skiltning kan du gøre dine kunder opmærksomme på den potentielle smittespredning, og det er nødvendigt, fordi vi meget nemt glemmer det, når vi har andre ting på hjernen – i dette tilfælde køb af ydelser.

Lad dine medarbejdere vise vejen

Dine ansatte er dem, der står i skudlinjen, når kunderne ikke kan respektere de gældende restriktioner. Det kan derfor være en stor fordel at instruere dine medarbejder i, hvordan de bedst servicerer uden at komme alt for tæt på, og samtidig hvordan de skal reagere over for kunder, som måske ikke helt respekterer begrænsningerne.

Fordi nogle kunder vil måske blive lidt pinligt berørt, mens andre vil føle sig forurettede. Uanset hvad er det negative følelser, som kunderne ikke ønsker at gå ud af butikken med, fordi de så muligvis ikke kommer hos dig næste gang. Og det uanset, om du har ret eller ej.