Læg selv fliserne til din terrasse

Det er dejligt at nyde en kop kaffe på terrassen som det første om morgenen. Bare mærke den friske luft, duften af fugtig jord og fuglenes kvidren.

Du kan altid smække en stol op et tilfældigt sted i haven, men det ville være endnu bedre med en lækker terrasse der tigger om at blive brugt.

Mange husejere bruger ikke haven nok

De fleste husejere er glade for deres haver, men det er langt fra alle der bruger den. Ofte er det fordi den ikke er indrettet til at blive brugt. Den indbyder ikke til aktivitet eller afslapning.

En have skal være nem at gå ud i. Derfor er en terrasse er noget af det første du bør anlægge. Du kan lave den i træ eller med for eksempel 30×90 havefliser. Du kan købe fliserne hos Skagen Beton.

Sådan laver du selv en terrasse

Når du går i gang med terrassen så bør du ikke vælge den varmeste dag på året. Det er hårdt arbejde, men med lidt omhu, knofedt og tålmodighed kan du sagtens selv lægge en terrasse.

Den svære del er at få fliserne til at ligge lige – også når sommeren er slut. Derfor skal fliserne have et godt fundament. Det er her mange fristes til at sjuske. Men vær omhyggelig med opmåling og planlægning. Så slipper du for at lave det hele om.

Start med at grave 30 centimeter jord væk. Der skal være 15 centimeter ekstra luft på alle sider af terrassen.

Læg flere lag grus

Hemmeligheden ved et stabilt fundament er at lave tre lag grus. Første lag er stampet bundsikringsgrus. Næste lag er stampet stabilgrus. Sidste lag er afrettergrus som fliserne skal ligge på. Læg fliserne med et mellemrum på 3-5 millimeter og fyld fugerne med afrettersand. Det giver god stabilitet.