Undgå ridser og slidt neglelak med mere holdbare shellac negle

Neglelak er efterhånden blevet en fast del af ethvert look og er med til at give det lille ekstra, der gør, at man ser poleret ud. Det gælder selvfølgelig kun så længe, neglelakken er nylagt og intakt, for når først neglelakken begynder at flage af, så trækker det hurtigt ned i, hvor velpoleret man ser ud.

De fleste ved, hvor udfordrende det kan være, når neglelakken begynder at flage og krakelere. Tit opdager man det først, når det er for sent, og man ikke lige har tid til at fjerne den slidte neglelak og lægge noget nyt på.

Shellac er en blanding af den almindelige type neglelak og gele, som mange kender fra neglesalonen, og er særlig holdbar sammenlignet med den almindelige type neglelak, vi alle kender. Shellac negle holder i cirka 14 dage, hvor almindelig neglelak ofte er slidt af i løbet af en uge. Det skyldes måden shellac er opbygget. Som en blanding af neglelak og gele opnår man den samme holdbarhed, som der kommer med gelénegle, men med den klassiske lette neglelak konsistens man er vant til.

Shellac er en gelpolish og påføres på samme måde som en hvilken som helst anden neglelak. Gelpolishen er mere holdbar end almindelig neglelak og kræver derfor også en smule mere knofedt, når neglelakken skal fjernes. Dog er der hverken behov for at file geleén ned eller klippe i neglen.

Shellac er normalt forbeholdt for professionelle neglesaloner, og man kan derfor ikke blot få fat i det. Flere firmaer er dog begyndt at lave gelpolish til almindelige mennesker, der er beregnet til hjemmebrug, så man selv kan lægge neglelakken uden at skulle booke en tid i en salon. Hvor den typiske shellac, der bruges i professionelle saloner, indeholder kemi, der kan være skadeligt, hvis man ikke ved, hvordan man skal håndtere det, så er disse produkter til hjemmebrug sikre og brugervenlige for folk uden professionel ekspertise.

Ligesom almindelig neglelak fås shellac i en masse forskellige farver og med forskellig finish. Der findes ensfarvede shellac såvel som nogle med glimmer. Er man helt ny til shellac negle, kan det være en fordel at investere i et kit med forskellige farver og eventuelt i et kit med udstyr til applikation og aftagning, så man er klar til, når neglelakken skal fjernes igen.