Pool eller spa? Guiden til dig, der vil undervands udenfor

Vi drømmer alle om den perfekte have med spa eller pool, som børnene kan smide sig i om sommeren, mens mor nyder solen på terrassen. Danmark er ikke det perfekte land at have pool i set med vejrbrillerne, men det kan være lækker tilføjelse til ethvert hjem med en tilpas stor have. Vi kommer her rundt om, hvad du skal være opmærksom på, når du installerer spa og pool i dit hjem.

En pool skal have den rigtige pH-værdi

Det kan for mange være et overraskende stort arbejde at vedligeholde en pool. Ikke alene fordi du skal samle blade og døde insekter op konstant, men fordi vandet skal have den helt rigtige kemiske sammensætning. Det kræver poolservice, og den skal du selv stå for. Du skal her bruge salt- og svovlsyre til brug i netop pools.

Få et dækken til spa og pool

Hvad end du har et spa eller en pool, er et dækken en fantastisk løsning, som du helt sikkert vil sætte pris på i længden. Det er hårdt arbejde at samle blade ind, særligt om efteråret, hvor du ikke kan benytte poolen på grund af vejret. Et dækken koster lidt, men det er det værd.

Helårsløsning eller kun til sommer?

Hvis du gerne vil i vandet hele året rundt, bør du vælge et spa. Et spa bliver tilført varmt vand, og det kan bruges til kolde vinteraftener på terrassen, mens en pool er mindre indbydende. En pool er også et langt mere omfattende projekt, mens en spa leveres som en færdig løsning.