Hvad gør portvin så lækkert?

Hvad gør portvin så lækkert?

Portvin er et af de mest berømte dessertvin på planeten. De fleste af os har smagt denne søde vin nogle gange og synes den er lækker. Den har en høj alkoholprocent end traditionel rødvin, hvilket gør portvin til den perfekte mulighed for at slappe af på efter ​​et måltid.

Hvad er portvin?

Lad os starte med det vigtigste spørgsmål: “Hvad er portvin?”

Portvin er en sød, rig rødvin, der er lavet i Portugal. Faktisk laves den kun i Dourodalen. Det kaldes ofte en “dessertvin” på grund af den ekstra søde smag, men forskellige stilarter kan også fungere som aperitiffer, altså inden maden.

Hvordan smager portvin?

Smagen varierer afhængigt af stilen, men alle typer portvine har et par smage tilfælles. Portvin har for det meste et stærkt hint af: hindbær, brombær og svesker.

Imidlertid omfatter nogle af de andre fælles portvinsmag:

Chokolade

Tørrede frugter

Kanel

Nødder

Men hvis portvinen har fået lov til at ældes med ynde, vil du opdage, at den giver en endnu bedre smagsoplevelse, herunder men ikke begrænset til: grønne peberkorn, hasselnød, figner, og mandler.

Portvin til maden

Portvin smager vidunderligt med stærke oste.  Bærsmagen forbedrer ostens smag uden at overstyre den. En lille klump af Stilton, en kage og et glas portvin er en uovertruffen kombination. En anden god måde drikke portvin til maden er at servere den med røgede, saltede eller ristede nødder. Eventuelle desserter lavet med chokolade og karamel vil være en god mulighed for at drikke portvin med maden.

Hvad er portvin lavet af? Det kan jo ikke være typisk vin, når den er så stærkt! Portvin er tilsat brændevin under gæringsprocessen. Dette giver det et højere alkoholindhold. Brandy stopper også fermenteringsprocessen og sikrer, at portvinen bevarer en masse naturlig sødme. Portvin er lavet ved hjælp af en unik blanding af druer, der hører hjemme i Portugal. Der er op til 52 forskellige druesorter, der bruges til at lave portvin.

Tilsætningen af ​​disse druesorter giver en bred vifte af smagsoplevelser til portvinen. Nogle druer bringer bærsmagen frem, mens andre lægger vægt på chokolade-, figen- eller kanelsmag. Ved at blande flere druer i, kan portvin komme i mange forskellige smagsvarianter.