Holdbar reparation med glasfibermåtter

Glasfibermåtter – der også går under betegnelsen glasfibervæv – er genialt til mange forskellige reparationsprojekter. Det unikke materiale, der er fremstillet med kombinerede glastråde, skaber en robust og holdbar effekt og anvendes typisk i reparationen og fremstillingen af alt fra både til sportsudstyr. Glasfibervæv benyttes dog også til reparation af vægge, men her er det ikke den tykke glasfibermåtte, der gør sig gældende. I stedet er det en tyndere udgave i form af glasfilt, der anvendes. Det er højst sandsynligt den type, de fleste af os har benyttet, hvis vi på et tidspunkt har haft gang i et hus- eller lejlighedsprojekt.

Hvilken glasfibermåtte skal jeg vælge?

For at nå frem til den rette glasfibermåtte er det vigtigt at overveje, hvad der er blevet brugt i den originale konstruktion. Typerne af glasvæv differentierer sig fra hinanden i forhold til vægt. Glasvæv fremstilles typisk på den samme måde ved at samle glasfibertråde i bunder. Men det er mængden af disse bunder, der afgør vægten og herved tykkelsen af den glasfiber, der bør anvendes til projektet. Er man ny i arbejdet med glasfiber, anbefales det at vælge en let glasmåtte, idet denne form er nemmere at arbejde med. På denne måde kan man, når glasfiberen er hærdet helt færdig, påfører et nyt lag, så robustheden i det færdige resultat styrkes.

Husk handskerne

Når man arbejder med glasfiber på den ene eller anden måde, er det vigtigt at have handsker på. Det skarpe glas kan, hvis det kommer i kontakt med en blød overflade, nemlig stikke på en knap så behagelig måde. Her anbefales det at anvende skærefaste handsker, der både kan bruges til håndtering af glasfiber, polyamid og højtydende elastomer. Således er det ikke nok med den almindelige gummihandske, hvis man vil sikre sig mod at skære sig på den delikate glasfiber.