Alternative gulvløsninger til dit hjem

Er du også ved at være træt af de traditionelle klinker i køkkenet eller trægulvet i stuen? Vil du egentlig bare have et nemt gulv, som kun lige skal vaskes en gang imellem? Så findes der nye løsninger til dit gulv, som bliver mere og mere moderne.

Newyorkerstilen kommer ind i flere danske hjem

Flere og flere vælger at udskifte de traditionelle gulve i køkkenet og badeværelset med for eksempelvis beton- og epoxygulve. Gulvtyper som ellers er mest kendt fra industrien, hvor værkstedet har haft behov for slidstærke gulve. Men den rå industrielle stil, som blandt andet er kendt fra New York, begynder også at komme ind i de danske hjem, hvor gulvet giver et neutralt look, som for møblerne til at stå mere frem.

Det kan derfor være en mulighed at se hen imod industrien, hvis du trænger til et nyt look til hjemmet, og du gerne vil finde en alternativ, men stadig moderne, løsning til dine gulve. Gulvet er modsat klinker fri fra fuger, og er derfor nemt at rengøre, og derudover er gulvene meget slidstærke. Gulvene er derfor ikke kun en flot, men også praktisk løsning at have i sit hjem.

Er dit hjem heller ikke helt kvadratisk, så kan trægulvet være svært at lægge, men her kommer de kendte industrigulve som epoxygulvet også til undsætning. Det tilpasser sig nemlig rummets form, da det i starten er i flydende form. Dog kan hjemmehåndværkeren ikke selv lægge gulvet, men må have hjælp fra en professionel.

Naturmaterialer kan også bruges til gulve

Af andre gulvtyper findes der også gulvtyper af naturmaterialer, som både er gode at gå på, men som også er godt for indeklimaet. Her kan blandt andet nævnes lergulve, som ligesom industrigulvene giver et mere råt look, men har en mere orange og rødlig farve. Modsat et epoxygulv afgiver og optager gulvet fugt, alt efter hvordan indeklimaet i hjemmet er. Det kan derfor være en behagelig og praktisk gulvtype at have i hjemmet.

Alle gulvene kan desuden lægges ovenpå gulvvarme, så du ikke skal bekymre dig om at fryse dine fødder, når du børster tænder fra morgenstunden af.

Du kan altså nemt lægge nye og alternative gulve. Det handler bare om at komme ud og undersøge markedet for helt nye gulvløsninger, som passer til dig og dine behov.