Skal jeg vælge markise eller fortelt til campingvognen?

Det kommer helt an på hvilken type ferie du er på om du skal vælge det ene eller andet. Hver løsning har både fordele og ulemper som du får belyst i denne artikel. Hos Alt Til Camping kan du se et stort udvalg af Fiamma Posemarkiser. Kort forklaret er en posemarkise en letvægtsudgave af et fortelt. Til nogle ferietyper kan det være rart med en nem løsning.

Forteltets ulemper

Du har helt sikkert prøvet at bakse med forteltet. Allerede mens du pakker campingvognen bidrager det til sved på panden. Det er tungt og svært at knokle i poser. Desuden fylder det som et ondt ord i bunden af campingvognen. Forteltet består af mange dele. Der er selve oversejlet og så kommer alle sider og stænger du skal holde styr på.

Der er også fordele ved et fortelt

Et fortelt er robust og kan modstå vind og vejr. Det er bedre isoleret og kan holde på varmen fra en terrassevarmer selvom det er kold udenfor. Teltet er helt tæt på en regnfuld dag eller i en efterårsstorm. Derfor er fortelte særligt godt når du camperer på samme sted i længere tid. Eller når du camperer i områder med særligt barske vejrforhold.

Posemarkisen er nemt at arbejde me

Det er ikke altid at du har brug for et robust og tungt fortelt. Når du rejser sydpå eller kun opholder dig kortvarigt på campingpladser eller små stop undervejs, så kan det være rart med en markise du hurtigt kan folde ud. Den største fordel ved posemarkisen er at den er fastmonteret på siden af campingvognen. Den skal bare rulles ud og på nogle modeller kan du fastgøre markisen på stænger og lyne sider på hvis det blæser lidt. Du får hurtigt skygge eller læ uden at bakse med tunge poser i bunden af vognen.