Til de hårde drenge

Ønsker du at tilføje din mad et ekstra krydderi, eller har du også en ven, der altid påstår, at han kan spisealle slags chilier? Så skal du prøve opdyrke dine helt egne chilier – helt fra frø. Ved køb af chilifrø kan dufølge med helt fra start i processen og se, hvor din mad kommer fra. På den måde kan du være sikker på,at dine chilier er helt økologiske, når du selv følger dem fra jord til bord.

De søde og de stærke

Når du vælger at købe dine chilier fra frø, finder du oftest også flere bud på forskellige sorter – lige fra de helt milde, til de helt ekstremt stærke. Du kan også falde over mere sjældne og specielle sorter af chilli, som du ikke bare kan finde i dit lokale byggemarked.
F.eks. finder du på dansk-hobby-hydro.dk en chilisort ved navn ”Black Hungarian Chili”. Som navnet anslår, kommer sorten fra Ungarn, og skifter farve hele tre gange under modningsprocessen. Se dét er da vildt!

Få grønne fingre

Om du dyrker chili på hobbyplan og bare synes, det er lidt sjovt at følge med i planternes vækst, eller om du er en rigtig chili-haj, der kender til alverdens forskellige sorter, kan det være rigtig rart og sjovt at få jord under neglene og grønne fingre. Chiliplanten passer sig selv ret hurtigt, når den har fået en vis størrelse, og så er det ellers bare at holde øje og give den vand en gang om ugen.Hvis du føler dig inspireret til at komme i gang, og det kribler i fingrene på dig allerede, så er det bare med at komme i gang!