Smilets By – det kan du lave i Aarhus

Byen Aarhus er Danmarks andenstørste by med lige knap 300.000 indbyggere. De seneste år har byen oplevet en enorm vækst med tilføjelsen af blandt andet bydelen Aarhus Ø og nye, store byggeprojekter både i og på kanten af byen.

Befolkningstilvæksten betyder ligeledes, at der er kommet flere butikker, flere restauranter og i det hele taget flere ting at se, opleve og lave. Måske bor du i Aarhus og synes, du mangler at se noget af byen. Måske er du tilflytter og har kun boet der i kort tid. Eller måske har du aldrig været der, fordi du ikke ved, hvad du skal bruge tiden på.

Dette blogindlæg kommer omkring nogle af de ting, du kan bruge tiden på i Aarhus.

Dykning

Dette første punkt giver formentlig bedst mening, hvis du bor i byen. Men vidste du, at der faktisk findes en dykkerklub i Århus? Her kan du tage forskellige dykkerkurser på forskellige niveauer, tage på ture og leje dykkerudstyr, så du selv kan tage af sted. Kommer du udefra og HAR dykkerbevis, kan du tilmelde dig en af klubbens mange ture, der går til forskellige, spændende steder i og udenfor byen.

En tur på museum

Aarhus er rig på arkitektur, kunst og kultur, og det fornægter sig ikke i udbuddet af aktiviteter. Faktisk har Aarhus to af Danmarks mest populære museer for både børn og voksne. Det ene museum, ARoS, er placeret midt i centrum af byen ved siden af Musikhuset, og byder på en blanding af klassisk og moderne kunst. Det andet museum er Moesgaard, der ligger lidt udenfor byen, der genfortæller historier om de gamle vikinger, neandertalere og meget, meget mere. Har kan du også ofte nyde arrangementer på den store skråning på museets tag, der er dækket med græs.