Sådan kommer du i gang med scrapbooking

Scrapbooking er en gammel kreativ hobby, som er på vej tilbage, blandt andet takket være sociale medier. Scrapbooking går i al sin enkelhed ud på at klippe og klistre ting og sager ind i en bog særligt designet til formålet. Derfor er mulighederne for, hvad du kan lave, også nærmest uendelige.

Scrapbooking er for alle, og det kræver intet særlig kreativt talent at komme i gang. Det handler nemlig bare om at formidle DINE minder og DINE historier via forskellige dele, som du klistrer sammen på et stykke papir og laver til en slags collage. Du har mulighed for at være virkelig kreativ med dine elementer. Det kan være tørrede blomster, et stykke stof fra et betydningsfuldt stykke tøj, udklip fra aviser eller polaroidbilleder.

Fortæl din historie

En scrapbog kan bruges til at fortælle din historier og visualisere minder eller måske endda drømme. Du kan bruge den som en billedbog eller dit helt eget vision board, hvor du nedfælder dine største ønsker via billeder, farver og mønstre. Scrapbogen kan gives videre eller gå på runde. Du kan også bruge den til at udfolde dig kreativt og skabe dine egne historier eller genskabe historier, du allerede kender.

Scrapbooking-udstyr

En scrapbog kan indeholde ting, du selv finder rundt omkring, men du kan også få decideret scrapbooking-ting i hobbyforretninger. Det kan være klistermærker i specielle temaer, kategorier eller farver eller papir, der skal forestille gamle avisudklip. Der findes mønstret tape og sjove bånd til formålet. Du kan også lave dine egne personlige kreationer på pergamano papir og klistre ind.

Scrapbooking er sjovt og kan laves af alle. Du vil helt sikkert blive overrasket over, hvor flot og kreativt, sådan et klippe-klistre-projekt kan blive. Det stimulerer sanserne, træner kreativiteten, giver ro og øger evnen til at fokusere.