Sådan indretter du et moderne og praktisk kontor

Kontormiljøet har stor betydning for dine medarbejderes effektivitet, og det handler ikke bare om at lufte ud en gang i timen. Det er vigtigt for dine medarbejdere at føle sig hjemme og tilpasse, når de arbejder, og der findes en række forskellige tiltag, som du kan benytte dig af, hvis du vil vise dine medarbejdere, at deres ve og vel betyder noget for dig.

Planter og grønt giver liv

Ethvert moderne kontor har behov for grønt liv, som både kan give lidt frisk luft, men også give kontoret lidt farver og hygge. Det gode ved planter og andet grønt er, at du kan designe kontoret akkurat, som du vil, da planter kommer i forskellige størrelser og varianter, som alle kan byde ind med noget forskelligt.

Hvis du har større kontorlokaler og tænker, at det bliver for besværligt at holde, kan du benytte dig af planteservice. De fleste udbydere inden for planteservice tilbyder sågar rådgivning omkring, hvilke planter du skal bruge. Med planteservice får du professionelle gartnere ud, som sætter både dine indendørs og udendørs miljøer i tip top stand.

Markiser holder solen ude

Der er ikke noget værre end sol i øjnene eller i computerskærmen, når man sidder og arbejder. Men hvis man ruller ned for persiennerne, kan det godt føles begrænset med belysning. Det findes der en løsning på. Med markiser får du den nødvendige skygge og arbejdsro samtidig med, at solen stadig kommer ind og giver den nødvendige energi.

Du kan tilmed finde fjernstyrede markiser, så hæve-sænke arbejdet ikke skal gøres manuelt.

Forstyr-mig-ikke-lamper

Hvis dine medarbejdere skal arbejde effektivt, skal de undgå forstyrrelser. Selvom afbruddet kun varer 10 sekunder, bliver de efterfølgende 10 minutter svære, fordi man er ude af rytmen. Med små advarselslamper på bordet kan dine medarbejdere undgå at blive forstyrret. Rødt lys: Forstyr ikke. Grønt lys: Jeg kan godt snakke.

I den forbindelse kan det også nævnes, at man bør arbejde med effektiviseringsmetoder, som tillader medarbejderne at arbejde uafbrudt i intervaller af tid. Arbejd fokuseret i 25 minutter. Tag en 5 minutters pause. Start igen og tag 25 minutter igen, inden man holder 5 minutters pause. Selvom man effektivt kun får 50 arbejdsminutter ud af 60 på en time, giver det langt mere effektivt arbejde end klassiske arbejdstider.