Sådan forbereder du forestående vejarbejde

Er du ansvarlig for en seriøs omgang vejarbejde, der er lige ved at være oppe over? Så er der rigtig mange ting, du skal forholde dig til. Det er ikke alene ret krævende i bemanding, men den bureaukratiske proces forud fylder også en del, når du skal lave vejarbejde. Du skal nemlig have tilladelse, og så skal du sørge for at have det rigtige udstyr til lige præcis din form for vejarbejde. Vi giver dig her tre bud på, hvordan du forbereder vejarbejdet bedst.

Brug en professionel samarbejdspartner

Hvis du er grøn på området, skal du udlicitere opgaven til nogle med forstand på vejsikring, så vejarbejdet kan begynde. Her er Avs-vejsikring.dk en stabil partner, der kan hjælpe dig med alle processer i det forberedende arbejde. Vi kommer ind på herunder, hvordan de blandt andet kan hjælpe dig.

Tilladelser og vejplaner

Du skal ansøge om vejarbejdet, og det kan være en uoverskuelig proces, som kan tage rigtig lang tid. Når man vil lave vejarbejde, påvirker man hele det logistiske vejflow, som kan have stor betydning i særligt myldretiden. Få din partner til at søge om tilladelsen med alt, hvad det indebærer, og sørg for, at der udarbejdes præcise og korrekte vejplaner, som kan hjælpe bilister med omkørsel og nye ruter, hvis det skulle være nødvendigt.

Afskærmning og andet udstyr til vejen

Man sætter afskærmninger op for både at beskytte bilisten og vejarbejderen. Det skal være klart og tydeligt for enhver, hvad instrukserne fortæller, og det er bedre at skilte for meget end for lidt. Man kan faktisk næsten ikke skilte for lidt, når det kommer til vejarbejde.