Sådan får du styr på en server der hele tiden går ned

Gud, hvor er det irriterende når serveren svigter. Igen sidder der ti medarbejdere der ikke kan lave noget fordi serveren har svigtet – igen.

En server til virksomhed er ofte en livsnerve der ikke må svigte. Det kan koste penge – mange penge når servere går ned. Nogle gange kan IT-afdeling snildt løse problemet, andre gange tager det flere timer. Og hvad gør den lille virksomhed der slet ikke har en IT-afdeling?

Investér i en god server

Først og fremmest bør du kaste lidt ekstra i budgettet til en pålidelig server. Det betaler sig i den sidste ende. Billigt hardware vender tilbage som en boomerang og rammer dig lige i nakken.

Du har muligvis sparet nogle tusinde kroner, men dem taber du hurtigt på nedetid og utilfredse medarbejdere. Tip: Se hvad ServerStorage kan tilbyde af Lenovo Think Agile Servere.

Sørg for god strømforsyning

En server bruger strøm. Den tåler ikke udsving forsyningen, så risikerer du at den slukker. Derfor bør du sikre at din server har sin helt egen strømforsyning og kredsløb.

Serveren skal være uafhængig af resten af virksomhedens strømforsyning. På den måde risikerer du ikke at den går ned når køkkenet eller produktionen starter en maskine der tager meget strøm.

Er din virksomhed i vækst, så skal der ikke meget mere end et par ekstra medarbejdere til før serveren bliver presset på strøm.

Ansæt en serveransvarlig

Du må ikke lade en tilfældig medarbejder tage sig af serveren. Den kræver konstant opmærksomhed og vedligeholdelse. Du har brug for en person der kan varetage opdateringer og service. Serveren må hverken blive for varm eller for kold. Presset på en server skal overvåges så den ikke overopheder eller bryder sammen. Hvis din virksomhed er meget lille, så lav en serviceaftale med en ekstern IT-specialist.