Red liv med en AED hjertestarter

En hjertestarter kan blive den afgørende faktor, når en person får hjertestop. Med en hjertestarter kan I nemlig påbegynde den livreddende førstehjælp med det samme, mens I venter på lægehjælp. Når en person får hjertestop er det hvert minut, der tæller, for at en genoplivning kan lykkes. De kan nemt google dig til den nærmeste starter, eller søge efter en på en app, det er dog tryggest og sikrest, at have en selv, da tiden fra hjertestop til hjertestart er vigtigst. Når du får din AED hjertestarter hjem, så sæt dig ind i, hvordan den bruges med det samme, så du er bedst muligt forberedt.

Hvad er en hjertestarter, og hvordan virker den?

En hjertestarter anvendes ved hjertestop, hvor den ved hjælp af elektriske stød kan genskabe hjertets normale pumpefunktion og rytme. En AED hjertestarter kan ved første øjekast se svær og kompliceret ud, men den er faktisk ganske enkelt at bruge. Ud over klare og lettilgængelige anvisninger, så fortæller den dig også undervejs, præcis hvad du skal gøre og hvad den gør. Du skal selvfølgelig fortsat tilkalde lægehjælp straks, hvis en person får hjertestop.

Hvor skal du hænge din hjertestarter?

Mange vælger at hænge deres AED hjertestarter udendørs på et let tilgængeligt sted, så man ikke skal bakse med og bruge tid på nøgler, for at komme ind til den. En anden fordel ved at den hænger ude er, at andre også nemmere kan komme til den, hvis nu en på gaden eller en nabo skulle falde om med hjertestop. Der findes også frivillige hjerteløbere, som tilbyder at løbe efter nærliggende startere og foretage den livreddende førstehjælp, som de er uddannede i. Derfor er det mest praktisk at den hænger et sted, som er nemt at finde også når det er helt mørkt.