Put skraldet i en udendørs affaldsbeholder

De fleste mennesker vil gerne have, at deres omgivelser er rene og pæne. Det er helt naturligt. Først og fremmest handler det selvfølgelig om, at det er rarest at være et sted, hvor det ikke flyder med skrald. Det gælder uanset, om det er indendørs eller udendørs. Det er simpelthen bare mere behageligt, hvis der er forholdsvis rent.

Det handler dog om ret meget mere end komfort. Sundhed er også et vigtigt aspekt. Hvis man lever under meget uhumske forhold, er sandsynligheden for at blive syg en del højere. Et andet aspekt, som hænger sammen med sundhed, er at affald tiltrækker skadedyr. Rotter, kakerlakker og alt muligt andet ulækker, som både er smittefarligt og klamt. Det gælder selvfølgelig mest for udendørs områder.

Et sidste væsentligt element handler om noget helt andet end os mennesker. Naturen har nemlig heller ikke godt af affald. Uanset om det er mikroplast, kemikalier eller noget helt tredje, bør det ikke ligge og flyde udendørs. Selv i byområder kan mikroplast sive ned i jorden med regnvandet. Derfor bør vi altså rydde op efter os selv, også for naturens skyld.

 

En skraldespand gør det lettere

Heldigvis er de fleste mennesker rimelig bevidste om, at de ikke skal svine. Derhjemme skal rodet nok gå dem på nerverne i en grad, så de forstår at muge ud i skraldet. Udendørs er det ansvarsfølelsen for fællesskabet og naturen, som presser.

Det letteste er imidlertid, hvis man undgår at folk sviner i første omgang. Det kan man gøre ved at opsætte skraldespande. Så kan folk smide deres affald i dem i stedet for på gaden. Derfor er den letteste vej til et renere samfund og en renere natur at investerer i et par gode, solide udendørs affaldsbeholdere.