Nemme opgraderinger, du kan give din bolig

Boligpriserne er efterhånden skudt helt i vejret, og mange, især unge førstegangskøbere, er derfor nødt til at bosætte sig i gamle 70’er-huse, der er både umoderne og trænger til en kærlig hånd. Tanken om en totalrenovering kan være komplet uoverskuelig, ikke mindst økonomisk, fordi pengene formentlig er små. Men der er håb forude. Du behøver nemlig ikke totalrenovere din bolig, før du kan flytte ind.

Start med det vigtigste

Det er klart, at der skal være styr på strøm og vandtilstrømning, inden du flytter ind i et hus. Derefter er det vigtigt, at det er godt isoleret, så varmen ikke fiser ud gennem vinduerne. Start derfor med at udskifte vinduerne, hvis de er gamle og utætte, og fiks huller eller andre skader i muren og på taget. Når der er styr på dette, kan du sådan set flytte ind.

Gulve og vægge

Mange 70’er-huse har væg-til-væg-gulvtæpper, som bestemt ikke stemmer overens med tidens trends indenfor boligindretning. Disse kan pilles af, og så kan du i stedet lægge beton på gulvet eller købe klikgulve, som ligner træ. Væggene kan males i lige den farve, du ønsker. Har du behov for en ekstra væg til at opdele f.eks. stue og soveværelse eller bare til at skabe lidt dybde i rummet, er det let at sætte en New Yorker væg op, der virkelig er en trend, vi skal holde øje med i de kommende år.

Køkkenlåger

Køkket er et af de rum, som rigtig mange går højt op i, når de flytter ind i noget nyt. Heldigvis behøver du ikke udskifte hele køkkenet, men kan nøjes med at male eller skifte køkkenlågerne og de hårde hvidevarer ud. Køb dertil en løs køkkenø, og så har du næsten et moderne hjem, som du kan flytte ind i.