Få mad med mere duft, holdbarhed og smag

Du er måske ved at været garvet i køkkenet og trænger til at udfordre dig selv og dine smagsløg. Hvis dette er tilfældet, så er det måske på tide, at du investerer i en rygeovn. Det er nemlig rigtig lækkert at ryge sin mad. Men det er meget mere end bare en lækker måde at tilberede sin mad på, det er en hobby. I gamle dage brugte man røgning til, at konservere fisk og kød, fordi man ikke bare lige havde en fryser derhjemme. På den måde kunne maden holde sig længere, så der var kød når man skulle overvintre. Stort set alle huse havde en rygeovn dengang, men det er desværre ikke tilfældet den dag i dag. I dag tager vi i stedet i det lokale supermarked, hvor vi køber den vakuumpakkede version. Men hvis du vil have noget, som virkelig smager og dufter af mere, så må du selv i gang.

Hvad kan man røge?

Det er lige før, at der ikke findes noget, som du ikke kan røge. Kylling, gris, okse, ost, fisk og meget mere. Det er kun fantasien, der sætter grænser. Hvis du tør kaste dig ud i det, så kan du også marinere dit kød med mange forskellige slags krydderier. Salt, chili, sukker, hvidløg og peber er de mest brugte krydderier, når det kommer til at røge. Selvom røgning måske kan lyde meget som en niche, så kan du let finde et hav af opskrifter, fifs og tricks på nettet. Der findes endda Facebookgrupper, hvor folk deler ud af deres viden, eller kan stille spørgsmål til diverse projekter. Se om ikke du kan lokke nogle af dine venner med på hobbyen. Det er sjovest, når man kan dele smagsoplevelserne.