Få klimavenlig belysning med havelamper med solceller

Det er så dejligt at have en have. Om sommeren er det et ekstra rum til dit hus, og når sneen falder, er det en romantisk udsigt fra vinduet. Havelivet hiver naturen ind i din hverdag og giver dig en hobby. Der er nemlig altid noget, som kan gøres i en have. Det er et sted, hvor du kan slappe af, nyde naturen, spise aftensmad, dufte til blomsterne og vise frem til vennerne.

Der er bare et problem ved haver. De kan nemlig være super uhyggelige om natten. Om dagen er det det bedste sted i hjemmet, men når mørket falder på skifter stemningen. Særligt de store haver med masser af træer og buske kan være væmmelige. Her er nemlig masser af mørke afkroge, hvor der kan gemme sig alt muligt. Fantasien kan i hvert fald hurtigt skræmme dig.

Sol om dagen, solenergi om natten

Selv om man ikke synes, at det er direkte uhyggeligt, er der stadig ingen, som gider hænge ud i en mørk have. Man vil gerne kunne se omgivelserne og hinanden. Derfor vælger de fleste mennesker, at investere i havebelysning. Så kan man pludselig se haven, og det ser faktisk rigtig flot ud, med alle planterne i halvmørket.

Have belysning skal selvfølgelig køre på solceller. Hvis du selv skal betale for strøm, er det nemlig en unødig udgift. Samtidig er det mere miljøvenligt at bruge solens energi til at oplyse haven om natten. Sidst men ikke mindst behøver du slet ikke tænke på at tænde for lyset. Det tænder nemlig helt af sig selv, når mørket falder på. Så snart solen står op, oplader lamperne af sig selv. Derfor bør alle haveejere investere i havelamper med solceller.