Ansvarlig for kommunens veje? Her er 5 ting, du skal bruge

Anlægning af nye veje og løbende vedligehold af disse er meget omfattende og noget, der bør overlades til professionelle på området. Vi kan først og fremmest anbefale dig at samarbejde med professionelle på området, som eksempelvis Avs-vejsikring.dk, der kan vejlede omkring de bedste løsninger inden for sikker færdsel. Vi giver her et bud på 5 stykker af udstyr, som du kan bruge til vejsikring.

Afspærringer

Afspærringer er nødvendigt ved langt de fleste typer af klassisk vejarbejde. Afspærring har både til formål at sikre, at bilisterne kommer sikkert og godt forbi området, samt beskytte de arbejdende mod de selvsamme bilister. Det kræver rigtig god skiltning, og afspærringer vil være en stor del af markeringerne. Der er forskellige typer af afspærringer afhængigt af, i hvilken type landskab du vil lave arbejdet.

Midlertidige afmærkninger på vejene

Når du har sat afspærringer op, skal du også bruge afmærkningerne, hvis trafikken ikke helt skal stoppes i området. Nogle gange vælger man at gøre brug af den modsatte bane til at dirigere trafikken over i, og her skal man så bruge midlertidige afmærkninger til at indikere, at der altså stadig gerne må køres.

Godkendelse og skilteplaner

Du skal altid have en godkendelse for vejarbejdet, og når du har fået den, skal du bruge en skilteplan til at fortælle, hvad der venter forude af vejarbejde, så trafikanter kan nå at ændre retning. Mange kører i dag efter GPS, og det er ikke altid, at den er up to date, og derfor er det ekstra vigtigt også som bilist at holde øje. En skilteplan skal helst fortælle bilisten, hvad man ellers kan gøre.

Trafikværn ved snævre områder

Trafikværn er vigtigt ved særligt trafikerede områder eller områder, der kan være udsatte af andre områder. Det kan eksempelvis være vigtigt ved en motorvej, hvor bilisterne kommer i høj fart, hvor man gerne vil beskytte vejarbejderne.

Korrekt belysning om natten

Det kræver mere end bare nogle klassiske malerlamper at oplyse vejarbejde, og der skal være den rigtige kombination af belysning og advarselsbelysning. Dette kan du også bruge til at indikere vejarbejde forude, samt hvad det kan betyde for bilisten. Det giver dig også mulighed for at ændre dirigeringen undervejs med digitale skilte.