3 ting, du skal have i hjemmet, når babyen kommer

En lille ny er en fantastisk tilføjelse i hjemmet, men det kræver også, at du indretter hjemmet og sætter barnets behov og udvikling i første række, når du skal købe ting til hjemmet og barnet især. Kort sagt skal du ikke kun vælge ting, fordi de er pæne, men du skal vælge ting, som fra et praktisk og helbredsmæssigt perspektiv giver mening. Du får her tre råd med på vejen.

Økologiske stofmaterialer

Har du købt tøj til dit barn? Har du husket at tjekke, om det er økologisk? I så fald skal du finde tøj, som er økologisk og AZO-frit. Det betyder oversat, at dit barn kun bør gå i naturlige materialer for at udsætte huden og kroppen for mindst muligt kemikalieforbrug. Eksempelvis er Shirley Bredal et godt bud på noget, du bør købe til dit barn.

Legemåtter og bløde underlag

Selvom et barn kan holde til overraskende meget, så bør du stadig sørge for, at barnet kun leger på bløde overflader for at undgå ubehagelige overraskelser, der kan sætte sig i barnet i lang tid. Find derfor legemåtter og bløde underlag frem, når barnet ikke er i jeres varetægt. Det er vigtigt, at barnet får lov at lege selv for at udvikle sig motorisk.

Undgå skarpe kanter

Sammen princip som i ovenstående. Når barnet selv kravler rundt, vil det uden tvivl vælte og støde ind i ting, og det er helt naturligt. Men skarpe kanter og eksempelvis betonelementer kan gøre skade på barnet, hvis det vælter. Det er din opgave at sørge for, at barnet kan udvikle sig uden risiko.